12 Aralık 2010 Pazar

Bully: Scholarship Edition

Mükemmel bir macera
Bully... Bully kelime anlamıyla Türkçe'ye çevrildiğinde "Kabadayı" anlamına gelir. Oyunda işte tam bunun üzerine kurulu. Normalde okulda ve günlük yaşantımızda saygılı ve söz dinler bir kişi oluruz. Yapmak istediklerimizi yapamayız çoğu zaman. Örneğin okulda çok güzel bir kız görürsün ama açılamazsın ya da birini dövmek istersin dövemezsin. İşte "Rockstar Games" de böyle düşünmüş olacak ki mükemmel bir macera ile birlikte bize bu oyunu sunmuş. Peki bu oyunla beraber ne sunmuş? İşte bunları..

Kavga et, Derse gir, Okuldan kaç
Bully'de tam olarak bize sunulanlar aslında bu kadar ama "R*  Games" (Rockstar Games) bunu öylesine harmanlayıp, çoğaltıp ve içine sevgi (!) katmış ki oyun tadından yenmez bir hal almış. Saatlerce bilgisayardan kalkmayan kişiler ancak bunları boş gören, "Oturmak istemiyorum ama yapıcak başka bişey yok." diyen arkadaşlar işte sizin için bu oyun. Bu oyunda düşman taraflara torpil fırlata bilirsiniz, sapan ile şeylerinden vurup acı içinde kıvrandırabilirsiniz, kendi yapımınız gaz bombasını atıp öksürükten boğabilirsiniz... Oyun şöyle işliyor. Ailesinin zoruyla okula yazılan Jimmy Hopkins (yani biz) hiç istemediği bir okula geldiği için ve buralarda da oturmadığı için biraz dışlanıyor. Bu yazıldığı okul bir akademi burada hem ders görüyor hemde yatılı kalıyor. Yatarken pijamalarını giyip, kalktığında da okul kıyafetlerini giymeli eğer özel bir yere gidecekse bazı yerler özel kıyafet istiyor o kıyafetleri giyip göreve başlayabiliyorsunuz. Okul içindeyken güvenlik görevlileri var ve sizin okulda çok rahat hareket etmenize izin vermiyorlar. Özellikle işi yaradıkları alanlar ise; geceleri yatmayıp avanak avanak dolanıyorsanız ve ders zili çaldığı halde hala okulda aval aval dolaşıyorsanız. Ayrıca okulda birilerini dövdüğünüzde de size sataşıyorlar. Bazen oyun izin veriyor ve sizi yakaladıklarında karşı koyabiliyorsunuz. Dersler dedik giriliyor dedik... Dersler bizim bildiğimiz 9. Sınıf dersleri ile başlıyor. Matematik, kimya, biyoloji, coğrafya gibi.. Biyoloji ve coğrafyayı çok sevdim. Ayrıca coğrafya dersi sayesinde gerçekten benimde coğrafya dersimin geliştiğine yemin edebilirim :) İlk önce dünyadan ülkeleri soruyor coğrafya dersinde sonra Amerika'nın eyaletlerini soruyor. İnternetten ABD'nin eyaletlerine bakmaktan her yerini biliyorum artık bazen de zaman yetişmiyor filan birkaç kere yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bende öyle yaptığım için artık ezbere bliyorum ABD'nin içini :).. Peki bu dersler var ama ne işe yarıyor. Sadece bizi mi engelliyor. Tabii ki hayır. Örneğin; kimya dersi çok önemli bir ders oyunda çünkü o derste ilerledikçe kimyasal bazi silahlar yapabiliyorsunuz gaz bombası gibi sonra bunu düşmanlarınızın üzerinde kullanabiliyorsunuz. Sonra spor dersinde sapanınızın gücü artıyor. İngilizce dersinde (bize göre düşünürsek bizim Türkçe dersimiz) iyi olduğunuz zaman. Dil bilgisi artıyor ve konuşma yeteneğiniz gelişiyor. Örneğin yanlışlıkla birine vurdunuz filan tam sizi dövücek özür dileyerek kurtulabiliyorsunuz. Yada karşınızda ki kişiyi korkutabiliyorsunuz. Ayrıca bazı derslerden iyi olduğunuzda ödül de kazanıyorsunuz giysi filan.

Amacımız kimseyi kırmak değil diyemem
Amacımız elbette ki bunun tam tersi yani birilerini üzmek ortalığı dağıtmak ve okulun en güçlü kabadayısı olmak. Hem en zeki hem en yakışıklı hem en varlıklı hem en korkutucu hemde okulu kontrol eden bir kabadayı olmaya çalışıyoruz. En sonunda da bunu başarabiliyorsunuz. Çok garip görevler var oyunda gerçekten. Beden öğretmeninin bizden istediği bir görevde kızların yatakhanesine giriyoruz ve onların iç çamaşırlarını topluyoruz. Böylede sapık bir beden eğitimi hocamız var o yüzden dikkatli olun.. :)

11 Aralık 2010 Cumartesi

iPhone 4G geliyor..

Iphone 4g yeniliklerle geliyor. iPhone 4G için  Tüm yenilikler derlenmiş olarak burada:
iphone 4g yeni düz kasası, 3g de olduğu gibi metal bir çerçeveye sahip. 5 megapiksel çözünürlüğe ulaşan yeni kamerası artık daha net görüntüler elde etmeyi sağlayacak. 3g görüşmeler yapabilmek için ise ön tarafta yeni bir kamera var artık. 960′x640 px ekran çözünürlüğü ve 320 ppi görüntü yoğunluğu tahmin ediliyor.
Yeni iPhone 4g’nin yaklaşık  fiyatları, işlemcisi ve SIM kartı Apple pazarlama politikası olarak Yeni iPhone fiyatlarını eskilerinden de ucuz yapacak diye bir söylenti var. ipad için kullanılan bir işlemci Yeni iPhone 4g de de kullanılabilir. iPad WiFi ve 3G model kullanıcıları micro-SIM kart kullanıyor, muhtemelen yenisi de böyle olacak. Pili büyüterek batarya ömrü uzun tutulmuş.
iPhone OS 4.0 yeni modelde muhakkak olacaktır.

Twitter 12 Terabayt Veri Topluyor

Sosyal paylaşım sitesi twitter, her geçen gün artan ziyaretçi sayısı ve sadık kullanıcı kitlesiyle artık birçok insanın vazgeçilmezi haline geldi. Bu yoğunluk sitede oluşan toplam veri birikimine de etki ediyor. Günde 12 TB lık veri depolanması ve bu verilerin text yazı formatında olması, twitter kullanımının ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne seriyor.

İletişim

Benimle iletişim kurabileceğiniz mail adresleri aşağıda verilmiştir. Bunun yanında Twitter'dan da takip edebilirsiniz.

MSN: renegade_fb_1907@hotmail.com

E-Mail: guneyarslan95@gmail.com

E-Mail alternatif: renegade.1907@mynet.com

Twitter: http://twitter.com/#!/teknogamespawn

Hürriyet Haber

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favoriler More

 
Blogger tarafından oluşturulmuştur.