21 Kasım 2010 Pazar

Two Worlds 2

Tekrar merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz. Şimdi size anlatacağım oyun Two Worlds 2 öncelikle oyun hakkında kısa bilgiler veriyim.

Two Worlds 2 güzel grafikli bir RPG oyunudur. RPG Nedir? Role Playing Game yani Rol Yapma Oyunu. Gerçek hayatta ki gibi davrandığınız biraz daha tabi ki fantezi dünyasında geçen bir oyun türüdür.

Şimdi Two Worlds ile ilgili şunu söylemeliyim ki oyunu ilk defa duydum ve şu sıralarda böyle kılıçlı mılıçlı oyunlara takmış durumdayım. Assassins Creed sağolsun. Şimdi size şunu söylemeliyim ki benim bulduğum bu konularda hem en iyisi hemde grafikleri en iyi olan oyun. Mount & Blade'in de grafikleri güzel tabi ki ama nedense ben o oyunu sevemedim. Ama kötü demiyorum çok güzel bir oyun olmasına rağmen sevemedim. Şimdi oyunumuza dönücek olursak 3 in 1 durumu var yani 3 karakteristik özelliğin hepsi birinin içinde o da kontrol ettiğiniz kişi. Hem Kılıç hem Ok-Yay hemde Büyü konusunda kendinizi geliştiriyorsunuz. Genelde büyü sevmem ama güzel büyüler var gerçekten çok az kullandım ama ilk başta görevler veriliyor sanırım kullanmayı öğrenmek için onları yaparken öğreniyorsunuz biraz. Ok olayıda güzel oklarınız bitmiyor yani 1 tane yay ve 1 adet ok yetiyor diğer okları atabilirsiniz envanterde yer kaplamaması için. Tabii ki level yükseldikçe daha güzel şeyler kullanıyorsunuz.

OYNANIŞ

Oyun oynanış bakımından güzel ve ne tesadüftür ki Assassins Creed'e de benziyor grafik olarak değil oynanış olarak. Yani "Assassin Skilli"niz olsun, koşma olsun benziyorlar. Mouse'un sağ tık'ına basarak koşabiliyorsunuz ve eğer sabit duruyorsanız yani W,A,S,D tuşlarından herhangi birine basmıyorsanız Mouse'un sağ tık'ına bastığınızda adam eğilir ve böylece düşmanlarınızın arkasından sinsice giderek onlara sessiz bir şekilde saldırabilirsiniz. Birazcık strateji geliştirerek koca bi orduyu devirebilirsiniz belkide... Oyun oynanış bakımından kolay aslında diğer RPG'lere karşın. Çift kılıç kullanabiliyorsunuz tek elli kılıçlardan 2 tane takabiliyorsunuz yani. Çift elli kılıç kullandığınızda maalesef olmuyor. Ayrıca şöyle bir şey de var örneğin çayırda çimende geziyorsunuz dolaşırken "el işareti" çıkacaktır ve size "bunu alabilirsiniz" manası verecektir. Bu alacağınız şeyler çiçektir, ot ve diğer bitkilerdir. Bunlar tıpkı gerçek hayatta olduğumuz gibi topladığımız kekik, nane, ıhlamur, ada çayı vb. şeylerdir. Her birinin değişik özellikleri var ve bu otları birleştirerek bazı iksirler yani daha doğrusu içecekler oluşturuyorsunuz bunlarda size bazı güçler kazandırıyor örneğin 2 saat boyunca 5 kat daha hızlı olucaksınız veya canınız daha hızlı dolucak gibi ve bu otların içine kestiğiniz bazı hayvanlardan çıkan şeyleride karıştırabiliyorsunuz maksimum 5 farklı nesneyi karıştırabiliyorsunuz birbirine.

GRAFİK

Oyun grafik olarak gerçekten çok güzel. Arazide çok güzel tasarlanmış diyebilirim grafiksel açıdan. Uzun dalların üzerilerinden geçtiğinizde dallar sizinle beraber geliyor ve sizden kurtulduğunda geri gidiyor yaylanıyor. Sonuç olarak grafiksel açıdan iyi bir oyun mükemmel olmasa da size "uff bu ne biçim at ya" dedirtmicektir. Bir de resim vereyim kendiniz internetten bakarsınız elbette ama bir link olsun. http://www.oyuniks.net/wp-content/uploads/77176_TwoWorlds2_Altar_normal.jpg Aslınca bakarsanız buradakinden daha güzel olduğunu söyleyebilirim :)

Sonuç olarak; eğer RPG seviyorsanız ve bir Online oyun yerine onun online olmayanını (offline) oynamak istiyorsanız, grafikleride güzel olsun kolay oynansın büyüsü oku kılıcı hepsi bi arada olsun diyorsanız bu oyunu oynayabilirsiniz. Hoşunuza gideceğini düşünüyorum... İyi oyunlar.. :)

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir oyun öneriyorum..

Yorum Gönder

Hürriyet Haber

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favoriler More

 
Blogger tarafından oluşturulmuştur.