18 Haziran 2011 Cumartesi

Assassins Creed: Revelations

Assassins Creed Revelations Constantinople
Assassins Creed: Revelations oyunu hepimiz için ayrı bir önem taşıyacaktır eminim. Çünkü oyun Kanuni Sultan Süleyman döneminde İstanbul'da geçiyor. Yani Constantinople'te. Bu Constantinople olayı kavga çıkarmak amacıyla değil tarihe bağlı kalmak amacıyla konulmuştur. Çünkü İstanbul ismi 1933 yılında verilmiştir. Neyse şimdi konumuz Assassins Creed fakat fazla bahsetmekte istemiyorum hepsi süpriz olsun. Oyunun İstanbul'da geçmesi zaten mükemmel bir şey birde duyduğuma göre Kanuni Sultan Süleyman'ın gençlik döneminde geçiyor oyun ve bu dönemde Sultan Süleyman ile arkadaşız. Bazı taktikler filan veriyormuşuz. Oyunda silah bakımından çok ufak değişiklikler var karakter olarak ise Ezio Auditore'nin yaşlı halini oynuyoruz. Desmond filanda geçiyor sanırım bazı yerlerde e hal böyleyken bize de şimdilik fotoğraflara ve videolara bakıp Kasım 2011'e kadar beklemek kalıyor. Ve orjinal alacaklar için de dijital indirme (steam) fiyatı şimdilik 49.99€ yani 115 TL civarında.


Ezio Camiye Tırmanırken
Caminin gerçek hali ile oyundaki hali (Neredeyse aynılar)

Sultan Süleyman ve Ahmet

13 Haziran 2011 Pazartesi

Biohazard 4 (Resident Evil 4)

Biohazard yani bizim oyunculuk ve film tabirimiz ile Resident Evil'ın 4. oyunu ile karşınızdayım. Bu yazı geç kalmış bir yazı olmasına rağmen eminim yine de okunacaktır. Bundan sonraki yazımda ise Online oyunlardan bahsedeceğim daha yoğun olarak. Ve tabii ki Assassins Creed: Revelations'tan bahsedeğim. Şimdi Biohazard (bundan sonra Resident Evil ve ya RE şekline yazacağım) oyununda neler var neler bir bakalım başlıklar halinde.

Resident Evil 3 ve Resident Evil 4 arasındaki farklar
Öncelikle pek muteber olan Resident Evil serisinin 3. oyunundan bir görüntü vereyim sonra da 4. oyunundan bir görüntü vereyim. Daha sonra 4. oyunun grafiksel özelliklerinden bahsedelim.



Sizinde fark ettiğiniz gibi zombi bile zar zor görünüyor. Duvarlarda detaylar belli değil sanki bir resim gibi. Fakat yine de karakterler 3 boyutlu gibi görünüyor. Çok güzel olmasa da gölgesi de var karakterin.


Bu da 4. oyun ve arasındaki grafik farklı gözle görülür düzeyde arttırılmış. Ayrıca kameranın bakış açıları düzeltilmiş. Zombileri yakından detaylarıyla görmek daha güzel elbette. Mesela beni bir sahnede korkutmayı başardı. Sakallı bir amca vardı o. Neyse bu resimde gördüğümüz de çalıların boyları filan belli ve gözle görülüyor. Şu an bu ekranda kahverengi tonlar ağırlıklı olduğu için iç içe girmiş biraz ama bu haldeyken bile hemen hemen tüm detayları rahatça görebiliyoruz. Evin etrafındaki çiti şişman amcamızın elindeki tırpanı arkadaki dedemizin elindeki baltayı. Ve ayrıca şöyle bir şey de var ki mükemmel bir şey bu. Önünüzde bulunan düşmanın neresine ateş ederseniz (sınırlı bölgelere) orası etkileşime geçiyor. Yani bacaklarına ateş ederseniz dizlerinin üstüne filan düşüyor daha sonra yanına gidip ENTER tuşuna basıp Leon abimizin neler yaptığını izleyebiliyoruz. Bir çok kez beynini patlattım zombilerin. Ayrıca sadece yere düştüğünde aksiyon olmuyor. Eğer kafasına ateş ederseniz zombi dostlarımızın geriye doğru sendeliyorlar ve yüzlerini tutuyorlar o sırada gidip tekme atabiliyorsunuz kafalarına böylelikle de daha az mermi harcamış oluyorsunuz ve daha eğlenceli oynamış oluyorsunuz. Yavaş yavaş oynanışa geçtik onu da anlatalım bari...

Oynanış
Resident Evil 4'ü 5 hatta 6 kere oynamama rağmen hiç birinden sıkılmadım çünkü hepsinden bir şeyler öğrendim kısa bir örnek verecek olursak; 1. oynadığımda hileyle oynamıştım ve hiç zevk almamıştım beğenmemiştim oyunu. Daha sonra dayımda hilesiz oynadım bir bölüm filan ve çok eğlenceli olduğunu gördüm.   Oyunu tekrar yükledim ve 2. oynadığımda hilesiz oyunun daha zor mermilerin zor bulunduğu paranın zor bulunduğu ve dikkat gerektiren bir oyun olduğunu ve eğlenceli olduğunu öğrendim. 3. Oynadığımda oyunun 2 haritasında mavi madalyonlar olduğunu gördüm ve bunları vurdum fakat ne işe yaradığını bilmiyorum. 4. Oynadığımda hem bu mavi madalyonların ne işe yaradığını buldum hem de oyunda tekmelerin ne  kadar etkili olduğunu ve aslında bir zombiye koca bir şarjörü boşaltmanın saçma olduğunu gördüm. (Bu arada mavi madalyonlar şu işe yarıyormuş; bütün hepsini vurduktan sonra haritadan bakarak kolayca bulabilirsiniz yerlerine madalyonların hepsini vurduktan sonra satıcı size bedavaya bir tabanca veriyor ve bu sizin kullandığınız tabancadan güç olarak aynı fakat daha hızlı. Mermi değiştirmesi ve atış hızı yüksek.) 5. oynadığımda bazı malları erkenden satmamam gerektiğini öğrendim. Çünkü çoğu eşyayı çoğu eşya ile kombine edebiliyoruz böylece satıcı arkadaşımıza daha pahalıya satarak daha çok paramız oluyor ve daha güçlü silahları alabiliyoruz veya kendi silahımızı daha güçlü yükseltebiliyoruz.

Hikaye

1998'te Umbrella Şirketi'nin Raccoon Şehri üzerindeki gizli aktiviteleri toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Birleşik Devletler hükümetinin yürüttüğü bir soruşturma sonucunda bir çok Umbrella çalışanına dava açılmıştır ve hükümet Umbrella'nın çalışmalarını süresiz olarak kapatır.
Raccoon Şehri olayından kurtulanlardan biri ve eski bir Raccoon Şehri polisi olan Leon S. Kennedy, Racoon'da yaptıkları öğrenilince Amerikan Gizli Servisi'ne atanır. Leon gizemli bir tarikat tarafından kaçırılan ve başkanın kızı olan Ashley Graham'ı kurtarmaya gönderilir. Leon İspanya'da ki köye gönderildiğinde, orada hayatlarını Ashley'i kaçıran tarikata; Los Illuminados'a veren köylü sürüsüyle çarpışır. Görev esnasında Resdent Evil 2'de tanıştığı Ada Wong'la ve hükümet eğitimi yıllarında öldüğünü sandığı eski dostu Jack Krauser'la karşılaşır. Ayrıca tarikatın lideri Osmund Saddler tarafından öldürülmeden önce tarikatın eski bir araştırmacısı olan ve Leon'a görevinde yardım eden Luis Sera ile tanışır. Luis'in notlarına baktıkça, Leon Los Illuminados'un insanların içlerine yerleştirdikleri Las Plagas adlı bir virüs ile insanları kontrol ettiklerini keşfeder. İnsanlar bu virüsleri aldıktan sonra Lord Saddler'ın denetimi altına girerler.Tek amaçları insanlara bu virüsü yaymaktır.Leon ise yalnızca bu virüsün kökünü yok etmek ve bu virüsün yok olması için savaşmayı seçmiştir.Ada başkası için çalışıp virüsün bulunduğu ilacı ele geçirmeye uğraşmıştır. Saddler Leon'un Ashley'i kurtardığını öğrendiğinde kontrol ettiği şeylere Ashley'i ne olursa olsun geri getirmelerini emreder. Bu arada köy şefi Bitorez Mendez'i yendikten sonra, Leon ve Ashley Ramon Salazar adlı birine ait olan kaleyi kendilerine sığınak olarak alırlar. Sürpriz bir saldırı sonucunda Salazar'ın adamları Ashley'i tekrar ele geçirir ve Leon Salazar'ı öldürdükten sonra askeri ve araştırma amaçları için kullanılan yakındaki bir adaya gitmek zorunda kalır. Saddler'ın sayısız saldırılarına karşın Leon Ashley'i kurtarır ve Ada'nın yardımıyla Saddler'ı öldürür. Leon Saddler'ın cesedinden Plaga örneğinin bulunduğu şişeyi alır fakat Ada Leon'u şişeyi ona vermeye zorlar. Daha sonra tesisten bir helikopterle kaçar. Leon ve Ashley ise Ada'nın bıraktığı jet-ski ile adadan kaçar. Leon görüntülü telsiziyle kaledeyken Salazar ile adadayken ise Saddler ile konuşur ancak görüntülü telsiz Hunnigan ile konuşmak için vardır. Ancak Leon kaleye girdiğinde telsiz frekansı ele geçirilir.Leon da Saddler'i öldürdükten sonra Hunniganla son konuşmasını yapıp eve dönerler.

Hürriyet Haber

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favoriler More

 
Blogger tarafından oluşturulmuştur.