31 Ekim 2009 Cumartesi

Facebook'tan geldi sanılan e-posta'ya DİKKAT

Son günlerde pek çok internet kullanıcısı Facebook'tan gelen ve site üzerinde kullandıkları şifreyi değiştirmeleri ile ilgili e-posta almaya başladılar. Fakat Facebook'tan geliyor gibi görünen bu e-posta aslında virüs içeriyor!

Bredolab Truva Atı adı verilen bu virüs, hacker'ların gönderdikleri sahte e-postanın eklentisinde bir .ZIP veya .EXE dosyası olarak geliyor. Facebook_Password_2rd17.zip veya Facebook_Password_2rd17.exe gibi bir isme sahip olan virüs dosyasının son bölümündeki "2rd17" kısmı, rastgele oluşturuluyor ve her alıcı da değişiklik gösterebiliyor.

Eğer kullanıcı dosyayı indirecek olursa, Bredolap kullanıcı bilgisayarında bir log dosyası ve isqsys32.exe adlı bir uygulama yerleştiriyor ve hem virüs hemen çalışmaya başlıyor. Saniyeler içerisinde kullanıcının bilgisayarını bir bot'a dönüştüren virüs, aynı sahte e-postayı yeni bulaştığı bilgisayar üzerinden göndermeye başlıyor.
Engin Dal - VeTeknoloji

Bu ekran arkasını gösteriyor!

İki dev üreticiden, hem de aynı anda büyük bir OLED atağı geldi: Arkayı gösteren ekranlar.

OLED ekranlar her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Üreticiler arasındaki OLED rekabeti de gittikçe kızışmaya başlıyor. Bunun doğal sonucu olarak da firmalar OLED ekranlarda farklılık yaratma peşindeler. İşte bu rekabetin ürünü; şeffaf OLED!

Şeffaf bir OLED ekran üretme fikri oldukça yenilikçi ve ilginç. Tek sorun iki elektronik devinin bu yeniliği aynı anda gerçekleştirmesi oldu. Samsung ve LG, kendi şeffaf OLED ekranlarını Japonya'da düzenlenen bir elektronik fuarında aynı anda tanıttılar. İki ürünün de teknik detayları henüz net değil ama söylentilere göre her iki cihazın da şeffaflık oranı %30.

Buna rağmen neyse ki iki firma farklı kullanım alanlarına yönelmiş durumda. LG'nin 15 inçlik şeffaf OLED ekranı özellikle halka açık ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış durumda. Samsung'un daha küçük şeffaf OLED'inin ise ufak taşınabilir cihazlar ve özellikle de cep telefonlarında kullanılması planlanıyor.

CHIP Online

Windows XP'nin öğrettikleri!

Windows 7 nasıl Windows 7 oldu? Microsoft sustu ve kullanıcıları dinledi.

Pırıl pırıl görüntüsüne rağmen Vista XP'ye neden boyun eğdi; Win 7 nasıl doğdu? Tüm gerçekler burada.


Microsoft dünyanın geçtiğimiz 3 sene içerisinde ne kadar değiştiğine oldukça acı bir şekilde şahit oldu. Pırıl pırıl görüntüsü ve güçlü özellikleriyle Vista için büyük umutlar vardı. Ancak tüketiciler ve piyasa Microsoft ile aynı şekilde düşünmedi, donanıma yatırım yapmadı ve Windows XP kullanmaya devam etti.

Microsoft'ta çalışanlar bir sonraki işletim sistemi için çalışmaya başladıklarında, durumu iyice gözden geçirdiler. Vista ile trend belirleyememişlerdi, bu durumda tüketicilerin ne istediğini öğrenmeleri ve yolu çizemedikleri yerde müşterinin önderliğini kabul etmeleri gerekiyordu.

Özellikle pazarlama bölümü şirketin müşterileriyle toplantılar yaparak, kullanıcıların Windows XP'den sonra kullanacakları işletim sisteminden beklentilerini dinledi. Küçük, orta ya da büyük, her boyutta iş yeriyle yapılan görüşmelerden doğan sonuçlar kendisini Windows 7'de gösterdi.

Netbooklar çıktığında Microsoft ne yaptı?

Üç senelik süreçte iş yerleri, Microsoft işletim sistemi kullanmak ve güçlü teknik destekten yararlanmak; ancak ekonomik şartların getirdiği tasarruf zorunluluğu sebebiyle ellerindeki donanımı kullanmaya devam etmek istiyordu.

Microsoft iş yerleriyle bunları konuşurken, donanım üreticileri de durmuyor, benzer bir şekilde duruma uygun çözüm yöntemleri geliştirmeye çalışıyordu. Donanım üreticilerinin vardığı kanı da kendisini daha verimli, daha ekonomik sistemler olarak gösterdi. Düşük enerji tüketimi, daha iyi yazılım sürücüleriyle ve gömülü yazılımlarla az donanım gücüyle yüksek performans, hafiflik, taşınabilirlik gibi özellikler ve internet kullanımına ağırlık veren sistemler olarak ortaya netbooklar çıktı. Donanım üreticileri netbooklardan küçük karlar elde etmelerine karşılık, piyasanın kötü durumunda donanım satışlarını arttırmayı başardılar.

Microsoft bu yeni trendi gördü ve artan rekabete karşılık geçici bir çözüm olarak netbooklara çok ucuza Windows XP sundu. Ama bu Windows 7'yi hazırlayana kadar vakit kazanmak içindi. Esas olay, Windows 7'yi netbooklarda sorunsuz çalışacak bir işletim sistemi yapmaktı.

Yeni teknolojiler

Ancak tek mesele ekonomik olması değildi, yeni teknolojiler hızla gelişirken ve bilişim sektörünün geleceği şekillenirken bunların da Windows 7'de yer alması gerekiyordu. Sonuçta sadece ekonomik ve düşük sistem ihtiyaçlarına sahip bir işletim sistemi arayanların işini Windows XP de görüyordu.

Windows 7'de sunulan yeni teknolojiler ev kullanıcılarına daha iyi, modern ve geleceğe yönelik multimedya imkanları sunmanın yanında, DirectX 11 desteğiyle oyuncular için de hazırlandı. DirectX 11'in sadece oyunculara yönelik olmadığını, masaüstünü hızlandırmakta CPU'ya destek olarak GPU'yu kullanma imkanı sunduğunu ve bu özelliğin IT yöneticilerini de heyecanlandırdığını belirtelim.

Bu yeni işletim sistemini Windows XP'den ayıran bir diğer özellik iş yerlerine yönelik gelişmiş güvenlik ve erişim imkanları olacaktı. Bağımsız yazılım geliştiricilerin ürünleriyle tam uyumluluk çok önemliydi. Bazı şirketler özel amaçları için özel yazılımlar hazırlatıp kullanıyor. İşte Microsoft bunlara da uyumluluk ve özelleştirme imkanları sunarak şirketlerin ihtiyaçlarını karşıladı.

Sonuçta esas mesele Windows 7'nin başarısından ziyade, artık iş dünyasının gözlerini açıp, tüketici ihtiyaçlarına daha çok önem vermesi; konuşmaktan çok dinlemek ve trend oluşturmaya çalışmaktan ziyade olan trendleri, gidişatı takip ederek uyum sağlamak gerekiyor ve şartlar bunu herkesin farketmesini sağladı.

CHIP Online

MSN'e daha büyük bir kelebek konacak.

Windows Live ve Bing ile birlikte MSN'in kelebeği de tarih oldu; ya da sadece biz öyle sanıyoruz.


MSN bir zamanlar Microsoft'un en önemli online markasıydı. 2000 yılında ortaya çıkan kelebek logosu da oldukça güçlü ve bilinen bir marka oldu. Bunda elbette Windows XP'nin ve haliyle Internet Explorer 6'nın yaygınlığının da büyük payı vardı. Bu tarayıcıda Windows XP ve IE6 kullanan pek çok kullanıcının gördüğü ilk internet sayfası MSN olmuştu.

MSN sadece bir portal değil, arama ve reklamda da önemli rol oynuyordu. Hotmail, Messenger, alışveriş, haritalar ve haber içeriğiyle milyonlarca kullanıcı bu siteyi gezdi. İlk online hizmetlerden biri olan MSN belli bir düzeye kadar başarılı olmasına karşın Microsoft'a beklenen ölçüde bir başarı sağlayamadı. MSN Explorer internet tarayıcı da internet tarihine karıştı. Sonuçta Hotmail, Messenger ve Web 2.0'ın gerisinde kaldı. Bu hizmetler Windows Live'a taşındı ve arama, alışveriş, reklam üçlüsünü sırtlanan da Bing oldu.

Bununla birlikte MSN ölmedi ve şimdi Microsoft MSN için yeni planlar yapıyor. Markanın canlandırılacağını ve bir takım yeni projeler olduğunu bu marka yenilenmesinden anlamak mümkün. MSN kelebeği artık daha büyük olacak. Microsoft yeni logo için başvuruyu yapmış durumda. Diğer Microsoft hizmetlerinin durumuna bakarak MSN'in haberler, forumlar ve diğer hizmetler için bir portal olmaya odaklanacağı ortada.

CHIP Online

Google'de Memur Olmak Vardı..

Google boşuna dünyanın en değerli markası seçilmiyor. İşte çalışana verilen değer... Washington'daki 350 kişilik yeni Google kampusunde mesai saati, kıyafet mecburiyeti yok. 5 yıldızlı otel kalitesinde servis var.

Dünyanın marka değeri en yüksek şirketi Google dillere destan bir kampus açtı. Yapılan anketlerde yıllardır üst üste 'çalışılacak en zevkli şirket' seçilen Google, başkent Washington yakınlarındaki Kirkland'da yeni bir kampus-ofis açtı. Kampus, Los Angeles'taki ünlü Google merkezine göre daha küçük olsa da, 5 yıldızlı özellikleriyle dünyanın en iyi işyeri seçilmeye aday. 350 kişinin görev yaptığı ofiste, yemekler diyestisyenlerin gözetiminde, ünlü şefler tarafından yapılıyor. Mesai saatinin bulunmadığı iş yerinde, isteyen istediği zaman işe geliyor, istediği zaman gelmiyor. Girişinde koca bir tırmanma duvarının bulunduğu binada, ayrıca tüm aktiviteleriyle bir spor salonu, yüzme havuzu, atıştırmalık yemekler bölümü, kendi yemeklerini yapmak isteyenler için özel mutfak, bilardo ve langırt masaları da bulunuyor.

Yüksek IQ'nun yanında pratik zeka da gerekli
Dünya devi Google'da işe girmek isteyenlere pratik zeka gerektiren sorular soruluyor, işte bazıları...

l BİR otobüse kaç tane golf topu sığar?
l SEATTLE'daki bütün binaların camlarını kaça temizlersiniz?
l 'VERİTABANI' kavramını 8 yaşındaki yeğeninize 3 cümleyle anlatın.
l AKREPLE yelkovan günde kaç kere üst üste gelir?
l BİR ülkede aileler sadece erkek çocuk sahibi olmak istiyor. Kızları olursa çocuk yapmaya devam ediyorlar. Erkek olursa çocuk yapmayı bırakıyorlar. Ülkede erkeklerin kızlara oranı nedir?
l SAATİNİZE baktınız ve 15.15 olduğunu gördünüz. Yelkovan ile akrep arasındaki açı kaçtır?
l EŞİT boyda 8 topunuz var ancak bir tanesi diğerlerinden daha ağır. Bir terazi ve 2 kez tartma hakkıyla ağır olanı nasıl bulursunuz?

Son sorunun yanıtı:
SEKİZ toptan ikisini ayırarak, diğerlerini üçerli iki grup halinde tartıya koyarız. Eğer terazi dengede kalırsa, ağır olan ayırdığımız iki topun arasında demektir. Bu iki topu tartarak ağır olanı bulabiliriz. Ancak üçerli olarak tarttığımızda terazinin dengesi bozuluyorsa, bu kez terazinin yukarda kalan kefesini boşaltıp, ağır gelen taraftaki toplardan birini dışarı çıkartırız. Kalan iki topu da karşılıklı olarak tartarız. Denge bozulursa ağır olan topu bulmuş oluruz. Ancak iki top da eşit ağırlıktaysa aradığımız dışarı çıkardığımız son toptur...

Çin, en hızlı bilgisayarını geliştirdi!

Çin, Tianhe (Samanyolu) Adlı En Hızlı Bilgisayarını Geliştirdi. Petaflop Olarak Bilinen Bilgisayar, Saniyede 1 Trilyondan Fazla İşlem Hızına Sahip. Çin, Böylece ABD'nin Ardından Petaflop Bilgisayar Üreten İkinci Ülke Oldu.

123 milyon dolara mal olan bu bilgisayarın bir günde yaptığı işlemleri, çift çekirdekli normal bilgisayarlar 160 yılda yapabiliyor. Haziran ayındaki en hızlı 500 bilgisayar listesinde Tianhe dünyadaki en güçlü 4. bilgisayar olarak yer aldı.

Tianhe'nın tasarım ve üretimi için 200'den fazla mühendis 2 yıldan fazla çalıştı. Bu bilgisayarın petrol aramak için sismik data prosesinde, biomedikal araştırmalarda, uzay araçları geliştirilmesinde, uzun sureli hava ve iklim tahminlerinde, finansal data analizlerinde ve Bohai Denizi bölgesindeki kirlilik kontrolünde kullanılacağı ifade edildi. Yerel medyanın haberlerinde, Tianhe'nın 103 buzdolabı genişliğinde olduğu, kapladığı alanın yaklaşık bin metrekare, ağırlığının 155 ton ve 6 bin 144 Intel CPU ile 5 bin 120 AMD GPU'ya sahip olduğu ve kapasitesinin 1 PB olduğu kaydedildi.

Söz konusu bilgisayarın ayrıca Çin'in ulusal kütüphanesindeki tüm kitapları 4 kere hafızasına kaydedebilme ile 1,3 milyar Çinlinin çekeceği her bir yüksek çözünürlükteki fotoğrafı da yine hafızasına alma kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

Bu dev bilgisayar şu an Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinin Changsha şehrinde saklanıyor ve bu yılın sonunda liman şehri Tianjin'da montajı yapılacak. Tianhe, 2010'da da yerli ve yabancı kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Amerikalı bilim adamları, saniyede 1000 trilyon işlem yapabilen, dünyanın en hızlı süper bilgisayarını üretmişti. Yaklaşık 100 milyon dolara mal olan bilgisayar IBM şirketiyle Los Alamos Ulusal Laboratuarı tarafından geliştirilmişti. Bu bilgisayar ise nükleer silah çalışmaları için kullanılacak.

Sabit diskiniz ne durumda?

Ücretsiz yazılım ile sabit diskin haritası!

Sabit diskinizi hangi dosyalar dolduruyor, ne kadar boş yer var? Cevap bu bedava yazılımda.


Pek çok bilgisayar kullanıcısı için sabit diskinde ne kadar yer kaldığı önemli bir sorudur. Daha önceli soru ise daha geçenlerde büyük bir kısmı boş olan sabit diski hangi dosyaların doldurduğu. SpaceSniffer adlı ücretsiz bir program, oldukça farklı bir yöntemle size bu bilgiyi sunuyor.

Programı çalıştırdığınızda önce size hangi sabit diski taramak istediğinizi soracak. Dahili veya harici bir sabit diskinizi seçtikten sonra, sabit diskin içerisinde yer kaplayan ana klasörler ve ne kadar yer kapladıkları karşınızda belirmeye başlayacak. Her klasör büyük bir dikdörtgenin (sabit diskin kendisi) içerisinde farklı boylarda kutular şeklinde sunulacak. Böylece klasörün içersindekilerin ne kadar yer kapladığını sadece görüntü olarak bile ayırt edebileceksiniz.

Eğer bir klasörün alt klasörlerin incelemek isterseniz tek yapmanız gereken o klasörü ifade eden kutuya tıklamak. Bu esnada üst bölümde yer alan, yeşil bir yıldız ile ifade edilen "Free Space" yani boş alan simgesine tıklayarak, sabit diskinizde ne kadar boş alan kaldığını da görebilirsiniz.

Bu ücretsiz ve oldukça etkili programı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

CHIP Online

Hürriyet Haber

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favoriler More

 
Blogger tarafından oluşturulmuştur.