26 Ağustos 2012 Pazar

Bilgisayar satın alırken işletim sistemi satın almamak

Merhabalar, eğer bir bilgisayar satın almak istiyorsanız, size bilgisayarı satan firma tarafından içinde işletim sistemi ile birlikte verirler. Bu işletim sistemini almak istemeyebilirsiniz. Hatta istemeyebilirsiniz demiyeyim de istemeyin diyiyim. Peki bunu neden diyorum çünkü bu gereksiz şeyin fiyatı yaklaşık 300 TL civarında. Bu da demek oluyor ki bilgisayarın fiyatı 300 TL daha çok. Sanırım bu fiyatla 12 GB DDR3 Ram alınır. Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına, bunu nasıl başaracağız. Öncelikle size mecburdegilsiniz.com adresinde ki yazıyı buraya kopyalayacağım ardından bir şeyler ekleyeceğim.


Windows İadesi İçin İzlenecek Yol

1) Öncelikle satıcı firmaya, satın almak istediğiniz bilgisayar ile birlikte Windows işletim sistemini almak istemediğinizi bildirin ve bu konuda alınmış örnek bir mahkeme kararının olduğunu belirtin.
2) Satıcı firma yanaşmazsa, bilgisayarı olduğu gibi satın alın.
3) Bilgisayarı açtığınızda kurulum adımlarını gerçekleştirmeyin ve son kullanıcı sözleşmesini onaylamayın.
4) Satın alındıktan sonra 1 hafta içinde ya da garanti belgesi veya fatura üzerinde yazan süre içerisinde, en yakın PTT şubesine giderek, Windows işletim sistemine ait ne varsa (CD, etiket, broşür, kutu) iade taahhütlü olarak satıcı firmaya gönderin ve işletim sisteminin ücretinin vereceğiniz hesap numarasına yatırılmasını isteyin.
5) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, en yakın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine iadeli taahütlü postanın fotokopisi ve sitemizde bulabileceğiniz 1. Ankara Tüketici Mahkemesine ait örnek karar ile başvuruda bulunun ve çıkacak kararı alıp, ilgili firmaya iletin. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır.
6) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, icra memurlarıyla işletim sisteminin ücretini faiziyle birlikte tahsil edebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi işlemler sırasıyla herhangi bir satıcı mağaza üzerinde kullanılabilir. Fakat bundan önce şunu söyleyeyim, Türkiye içinde Microsoft ile anlaşmalı olan Vatan Computer ve Teknosa vardır. Buraları son tercihler olarak kullanırsanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Bildiğim kadarıyla Eksen Bilgisayar bu konuda çok sorun çıkaran bir firma değil. Öncelikle gidin bir kaç yerle konuşun. Baktınız hepsi olumsuz yanıt verdi gözünüze kestirdiğiniz bir tanesiyle bu çetrefilli mücadeleye girişin. Unutmayın bu sizin hakkınız yukarda ki örnek kararı okursanız eğer verilen hükmün doğruluğunu ve bunu istemenin sizin hakkınız olduğunu anlarsınız. Bu arada direk FreeDos yada Linux yüklü bilgisayarlar var. Onlardan da alabilirsiniz daha sonra silip istediğiniz işletim sistemini kendiniz yükleyebilirsiniz. İyi günler, esen kalın. 

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

This is a good tip particularly to those fresh to the blogosphere.
Simple but very precise information… Many thanks for sharing this one.
A must read post!

Look at my weblog ... cat training techniques - ,

Yorum Gönder

Hürriyet Haber

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favoriler More

 
Blogger tarafından oluşturulmuştur.